Heino's Kandidaat-Statenlid stelt zich voor!

Mijn naam is Chris Haan, 23 jaar en woonachtig in Heino (Gemeente Raalte). In Nederland wordt veel gesproken over duurzaamheid, wonen en bereikbaarheid. Maar om op dit gebied ook zaken voor elkaar te krijgen, is politieke ambitie nodig. Die ambitie bezit ik en daarom ben ik actief binnen GroenLinks.

Inmiddels heb ik ruim 12 jaar ervaring op het gebied van jongerenparticipatie. Ik heb gemerkt dat men in de politiek nog vaak over jongeren praat, in plaats van met jongeren. Daarom vind ik het positief dat de Provincie Overijssel een Jongerenraad heeft. Als steunfractielid binnen GroenLinks Raalte probeer ik dat ook binnen de gemeente voor elkaar te krijgen.

Overijssel is een prachtige provincie, maar dit moet wel zo blijven. Belangrijke punten voor de komende vier jaren vind ik daarom onder meer de energietransitie, betaalbare woningen voor alle doelgroepen en openbaar vervoer.

Vooral in de kleinere gemeenten is er onvoldoende woningaanbod. Dit stimuleert bij jongeren het vertrek naar de grotere steden, waardoor de vergrijzing toeneemt. Hoog tijd dus voor extra betaalbare woningen, vooral voor jongeren.

Op het gebied van vervoer vind ik het vooral voor studenten en werkenden van belang dat er goede en voldoende OV-verbindingen zijn. Het gebeurt bijvoorbeeld nu nog te vaak dat er geen plaats meer is in de trein voor passagiers uit Raalte en Heino. Daarnaast ben ik voorstander van fietssnelwegen, om inwoners te stimuleren met de fiets te gaan en de auto te laten staan.