Nieuws

Jesse stapt uit de Onderhandelingen: Gemiste kans!

Met de weigering om na te denken over migratie als wisselgeld is de kans heel groot dat bij de volgende verkiezingen alle PVDA-kiezers weer terug gaan keren naar hun nest. Alle GroenLinks partijen in een agrarische omgeving hebben niks gewonnen alleen verloren. Door het principieel uitstappen is GroenLinks nu weer die partij idealisten die alleen maar op principes sturen; waar niet mee valt te praten of samen te werken. Tenminste, dat is wat ik zou zeggen als ik D66, VVD of CDA was.
Dat zelfs ex-VVD ministers als Joris Voorhoeve zeggen dat het waarschijnlijk onmogelijk is om afspraken met Lybië te maken over opvang, wie is daar eigenlijk de regering, wordt voor het gemak ‘vergeten’ door de onderhandelaars. Dat de deal met Turkije kost bakken met geld terwijl daar mensenrechten met voeten worden getreden is ook zo’n blinde vlek.

 

Lees verder

GroenLinks Raalte in schoon water beheer

Al vele jaren geleden maakte toen nog prins Alexander bekend dat hij zich ging inzetten voor watermanagement. Hij voorzag dat er in de toekomst veel onrust zou kunnen ontstaan doordat water slecht over de wereld is verdeeld. Hierdoor zou wel eens grote onrust kunnen ontstaan.
Velen fronsten toen hun wenkbrauwen. Watermanagement?

 

Lees verder

De uitdaging voor de Sallandse lelie telers.

Er ligt voor de Sallandse lelie telers een kans:  de weg van het ´eens anders doen´ om een leefbare en gezonde wereld te krijgen. Elk jaar staan op een andere akker (bijna nooit twee jaren achter elkaar op hetzelfde veld vanwege de vervuiling en uitputting) de strakke en lange velden klaar om daar de bron te zijn van de nieuwe lelieoogst. Elk jaar stoor ik me als consument aan deze onnatuurlijke wijze van het op de markt brengen van deze bollen.  De knoppen worden tijdig door schoolkinderen –eindelijk beschermd met handschoenen en mondkapjes!!- eraf gehaald om de bol optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Daarom wil ik geen lelies in mijn tuin.

Lees verder